Kεφτέδες Λαχανικών

Διαφήμιση

Μου αρέσουν περισσότερο οι κεφτέδες λαχανικών από τους κεφτέδες, οπότε τους φτιάχνω αρκετά συχνά. Αυτή η συνταγή για νηστίσιμα λαχανικά από ωμά λαχανικά που δίνονται στον τρίφτη, μας σώζει συχνά σε περιόδους νηστείας γιατί είναι εύκολα, γρήγορα και τέλεια σε κάθε γεύμα της ημέρας.

Συστατικά

1 μεγάλο καρότο (100 γρ.)
1 μικρό κολοκυθάκι (220 γρ.)
1 σέλινο (80 γρ.)
1 μεγάλη πατάτα (170 γρ.)
1 κρεμμύδι (120 γρ.)
Πιπεριές (60 γρ.)
3 σκελίδες σκόρδο
περίπου 150 γρ αλεύρι (75 + 75)
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός – προαιρετικά
περίπου. 50 ml λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες προετοιμασίας

Βάζετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη όσο θα φτιαχνετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Στον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες τρύβουμε το καρότο, το σέλινο, την πιπεριά και την πατάτα.
Μπορείτε να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ένα μαχαίρι
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Στύψτε τα τριμμένα κολοκυθάκια ανάμεσα στις παλάμες σας για να φύγει το περιττό νερό και τοποθετήστε το πάνω από τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και μετά 75 γραμμάρια αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη σύνθεση να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, με ελαφρώς βρεγμένες παλάμες, σχηματίζουμε κεφτεδάκια όσο πιο επίπεδα γίνεται.

Διαφήμιση


Βάλτε τα κεφτεδάκια στο υπόλοιπο αλεύρι (75 γρ.) και από τις δύο πλευρές. Τα ετοιμάζετε όλα σε ένα πιάτο και τα παιρνετε με μια πιο φαρδιά σπάτουλα για να μην χαλάσουν.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές, σε λίγο λάδι, όσο να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.
Όταν ροδίσουν καλά, τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσουν το περιττό λάδι.
Αν θέλετε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο, τα βάζετε στο ταψί χωρίς να τα περάσετε από το αλεύρι.
Αλείφουμε τα κεφτεδάκια με λίγο λάδι με ένα πινέλο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στα μισά για 15 λεπτά, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αναποδογυρίστε τα.
Οι κεφτέδες από ωμά λαχανικά είναι καλοί και ζεστοί, αλλά ιδιαίτερα οι κρύοι είναι εξαιρετικοί.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Find more delicious recipes here

Διαφήμιση