Αυτά τα νηστίσιμα ελιοπιτάκια είναι μια απόλαυση που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Η τραγανή ζύμη τους αγκαλιάζει μια γέμιση από ζουμερές ελιές, πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Συνολικά, τα νηστίσιμα ελιοπιτάκια είναι μια εύκολη, νόστιμη και υγιεινή επιλογή για όλους. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Υλικά
1 φλιτζάνι λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ελιές πράσινες ή μαύρες χωρίς κουκούτσι (σε φέτες)
λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι,το αλάτι,τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο.Ανακατεύουμε.
Βάζουμε την σόδα στο ποτήρι με τον χυμό και το μεταφέρουμε πάνω απ την λεκάνη ώστε να πέφτει μέσα αφρίζοντας.
Προσθέτουμε τις ελιές όσες θέλουμε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ή σε φορμάκια αφού τα λαδώσουμε πριν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου (αναλόγως τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη