Υλικά

200 γρ. σταφίδες ξανθές
280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
280 γρ. νερό
280 γρ. ηλιέλαιο (ελαιόλαδο ή μισό-μισό)
2 κ.γ. κοφτά κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο αλεσμένο
1 κ.σ. ταχίνι
565 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αμμωνία
30 γρ. σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες, ζάχαρη κρυσταλλική, νερό, ηλιέλαιο η ελαιόλαδο ή ακόμα και μισό μισό,κανέλα ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού
γαρύφαλαλέσμένο προσοχή όχι παραπάνω γιατί πικρίζει και ταχίνι
Ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη από πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις με μιας,καρύδια φυσικά αν σας αρέσουν , σόδα μαγειρική
αμμωνία ανακατευουμε τα δικογκωτικα με τα καρύδια και το αλεύρι από την πάνω πλευρά και έπειτα κάνουμε ένα πολύ καλά ανακάτεμα μέχρι
να έχουμε μία ωραία λεία υφή

Επειτα από δύο λεπτάκια, σε ένα ταψάκι πυρέξ διαμέτρου 25 – 30 εκατοστά βάζουμε μία λαδόκολλα επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και
στρογγυλό ταψάκι φούρνου
Βάζουμε το κέικ μέσα απλώνουμε καλά για να πάει το κέικ σε όλη την επιφάνεια και φυσικά στις γονίτσες και στη συνέχεια προαιρετικά
θα βάλουμε σουσάμι
Θα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς στον αέρα για 40 έως 42 λεπτά θα το ελέγξουμε αν έχει υψηθεί το κέικ μας με τη βοήθεια
μίας οδοντογλυφίδας αν βγαίνει καθαρή τότε το κέικ είναι έτοιμο