Χαλβάς φαρσάλων με αραβοσιτέλαιο
Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι νηστίσιμος και αξεπέραστος. Η βελούδινη υφή του, η πλούσια γεύση του και το αξεπέραστο άρωμά του τον καθιστούν αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους.
Στην περίπτωση του χαλβά με αραβοσιτέλαιο, αμύγδαλο και κανέλα, η εμπειρία αγγίζει άλλα επίπεδα. Το αραβοσιτέλαιο προσδίδει μια ελαφριά και γήινη γεύση, ενώ τα αμύγδαλα προσφέρουν τραγανή υφή και πλούσια γεύση. Η κανέλα, από την άλλη, έρχεται να αρωματίσει το σύνολο με τον μοναδικό της τρόπο.
Τι κάνει αυτόν τον χαλβά ξεχωριστό:
- Η χρήση αραβοσιτέλαιου: Το αραβοσιτέλαιο είναι ένα υγιεινό λάδι με ελαφριά γεύση, που ταιριάζει ιδανικά με τον χαλβά.
- Τα αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα προσφέρουν τραγανή υφή και πλούσια γεύση στον χαλβά.
- Η κανέλα: Η κανέλα αρωματίζει τον χαλβά με τον μοναδικό της τρόπο.
Πώς μπορείτε να τον απολαύσετε:
- Μόνος του: Ο χαλβάς Φαρσάλων με αραβοσιτέλαιο, αμύγδαλο και κανέλα είναι τόσο νόστιμος, που μπορείτε να τον απολαύσετε μόνος του, χωρίς συνοδευτικό.
- Με παγωτό: Συνδυάστε τον χαλβά με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι για ένα δροσιστικό και γευστικό γλυκό.
Συνοψίζοντας:
Ο χαλβάς Φαρσάλων με αραβοσιτέλαιο, αμύγδαλο και κανέλα είναι μια γλυκιά πανδαισία, που θα σας μαγέψει με την πλούσια γεύση και το αξεπέραστο άρωμά του. Δοκιμάστε τον και δεν θα χάσετε!
Υλικά
1/4 φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
2 φλιτζάνες νισεστέ
3 φλυτζάνες ζάχαρη
4 φλυτζανες νερό
6-7 κουταλιές ζάχαρη για την επιφάνεια
αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Στο νερό διαλύουμε το νισεστε με το σύρμα και βάζουμε το λάδι
Βάζουμε την κατσαρόλα προς δυνατή φωτιά βάζουμε την ζάχαρη με δύο κουταλιές της σούπας νερό και λίγες σταγόνες λεμόνι
Ανακατέβουμε μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει σκούρα καραμέλα
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το νισεστέ έως ότου να πήξει
Μετά το βάζουμε σε ταψάκι πασπαλίζουμε με ζάχαρη και στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη
Απο πάνω πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα και κανέλα
Η Συνταγή είναι της κας Rena Babatsi