Νηστίσιμο κέικ, χωρίς γάλα, χωρίς αυγά.
Αυτό είναι το πιο νόστιμο κέικ που έφαγα. Η μαμά μου το έφτιαχνε αυτό το κέικ όταν νηστεύαμε. Το αγαπώ ακόμα. Τα υλικά είναι επίσης φθηνά και όλοι τα έχουν στην κουζίνα
Συστατικά:
-70 γρ (1/4 φλ.) φουντούκι
-250 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) μαργαρίνη/βούτυρο
-150 γραμμάρια (3/4 φλιτζάνια) καστανή ζάχαρη (ή οποιαδήποτε)
-1 κουταλιά της σούπας βανίλια
-100 ml (1/2 φλιτζάνι) νερό
-550g (3 1/4 φλιτζάνι +3 κουταλιές της σούπας) αλεύρι
-10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
-450 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) μαρμελάδα
Ψήνουμε στους 180C για 25-30 λεπτά.
Εκτέλεση
Χοντροκόβω με το μαχαίρι τα φουντούκια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη το βούτυρο, βανίλια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης να ενωθούν καλα τα υλικά σαν κρέμα.
Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το μισό αλεύρι ανακατεύουμε και στην συνέχεια το άλλο μισό αλεύρι , μπεικιν παουντερ και ζυμώνουμε με το χερι μεχρι να πάρουμε μια μη κολλώδης μπισκοτενια ζυμη.
Την χωρίσουμε στα 4 και το 1/4 το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε σε ένα ταψάκι 21.31. εκ στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ισώνουμε με το χερι να καλύψη όλη την βάση του ταψιού.
Απο πάνω απλώνουμε την μαρμελάδα πασπαλίζουμε τα φουντούκια και βγάζουμε την ζύμη απο το ψυγείο και την τρίβουμε από πάνω με το χέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Καλή όρεξη!
Find more delicious recipes here