Μπακλαβάς με φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

1 πακέτο φύλλο κρούστας για μπακλαβά ή φύλλο Βηρυτού
1 Φλιτζάνι Ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
900 gr καρύδια ψιλοκομμένα
340gr βούτυρο

Σιροπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια νερό
1/2 λεμόνι στυμμένο και και φλούδα

Εκτέλεση

Συνδυάστε τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ. Λιώστε το βούτυρο. Στον πάτο ενός γυάλινου ταψιού πυρεξ αλείφετε
μια λεπτή στρώση βουτύρου στον πάτο και τις πλευρές. Τοποθετήστε 6 φύλλα κρουστας, ένα κάθε φορά, αλείφοντας με βούτυρο.
Βάλτε το μισό μείγμα με ξηρούς καρπούς πάνω από το βουτυρωμένο φύλλο. Επαναλάβετε με άλλα 6 φύλλα κρουστας, βουτυρώνοντας
το καθένα. Βάλτε το υπόλοιπο μείγμα ξηρών καρπών πάνω από τη ζύμη φύλλου. Χρησιμοποιήστε τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης φύλλου βουτυρώνοντας
το καθένα. Κόψτε σε 24 κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ψήστε στους 180° για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

Σιρόπι:
Τοποθετούμε νερό, ζάχαρη, μέλι, λεμόνι
Το χυμό και τη φλούδα σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε μια βράση. Βράζουμε για 20 λεπτά μετά
Αφήστε να κρυώσει. Περιχύνουμε τον Μπακαλάβα

Η Συνταγή είναι του Steven Cohen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπακλαβάς-Κανταίφι 

Μπακλαβάς-Κανταίφι 

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Υλικά για ταψί Κουζίνας

1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού
500 γρ. Κανταίφι
500 γρ.καρύδια ψιλοκομμένα και ανακατεμένα μ 2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλο
300 γρ. βούτυρο καλό αγελαδινό
200 γρ. ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει!
Ανοίγουμε το κανταίφι πάρα πολύ καλά σε ένα ταψί και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο και το ανακατεύουμε πολύ καλά να μουσκευτεί!
Λαδώνουμε το ταψί και αρχινάμε:
Βάζουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα καλά!
Βάζουμε κανταίφι ,καρύδια!
Ξανά 3 φύλλα λάδωμα κανταίφι καρύδια!
Ξανά 3 φύλλα λάδωμα κανταίφι καρύδια!
Ξανά 3 φύλλα λάδωμα κανταίφι καρύδια!
Τελειώνουμε βάζοντας 3 φύλλα λαδώνοντας
τα!
Το κόβουμε σε κομμάτια ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160 β μέχρι να κοκκινήσει πολύ καλά!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερό με 4 ποτήρια ζάχαρη,ένα μισο λεμόνι,4 κ.σ. μέλι για 4 λεπτά!
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό κρύο σιρόπι!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ😍😍😍

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΚρεατόσουπα: Η θρεπτική και νόστιμη σούπα του χειμώνα!!!
Επόμενο άρθροΣπανακόπιτα με έτοιμο φύλλο