Υλικά

200 γρ ζάχαρη
160 γρ ηλιέλαιο
420 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 πορτοκάλια το ξύσμα
40 γρ κονιάκ
1 βανιλίνη
390 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
125 γρ σοκολάτα υγείας κουβερτούρα

Για το γλάσο ζάχαρης!
180 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονι
1 βανιλίνη
6 κουταλάκια του γλυκού χλιαρό νερό Για το σερβίρισμα
Φέτες πορτοκάλι
Και σοκολάτα υγείας κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω με ένα σύρμα τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ.
Σ ένα άλλο μπολ προσθέτω το αλεύρι, την βανιλινη, τη σόδα και το μπέικιν την σοκολατα και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος ριχνω τα στερα μεσα στα υγρα υλικα και ανακατευω με ένα συρμα μεχρι να εχουμε μια λεια ζυμη
Αδειάζω το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C αερα για περίπου 60 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά, και μετά το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς σε μια πιατελα.

Ετοιμάζω το γλάσο:
Σε ένα μπολ, ανακατεύω τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού, τη βανιλίνη και το χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο.
Περιχύνω το κέικ με το γλάσο και το γαρνίρω με φέτες πορτοκαλιού και τριμμένη σοκολάτα.

Συμβουλές
Μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλα είδη σοκολάτας, όπως κουβερτούρα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα.
Μπορώ να προσθέσω και άλλα αρωματικά στο κέικ, όπως κανέλα ή γαρύφαλλο.
Μπορώ να σερβίρω το κέικ με παγωτό ή σαντιγί.
Καλή όρεξη!