Συκώτι στο τηγάνι! 

Διαφήμιση

Πάντα μαγειρεύω σύμφωνα με αυτή τη συνταγή και την έμαθα και στους φίλους μου 😉. Αποθηκεύστε τη συνταγή! 📌

Υλικά

600 γρ μοσχαρίσιο συκώτι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ.γλ ζάχαρη
1 κουτ.γλ αλάτι (κοφτή)
0,5 κουτ σόδα
1 κρεμμυδι
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Πλένουμε το συκώτι, το στεγνώνουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το σκόρδο, περασμένα από μια πρέσα.
Περιχύνουμε τα κομμάτια συκωτιού με το μείγμα που προκύπτει και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες,
μπορείτε επίσης να το αφήσετε όλο το βράδυ.

Διαφήμιση

Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε μισούς δακτυλίους, σε μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου. Απλώστε σε ένα πιάτο.
Τυλίξτε κάθε μαριναρισμένο κομμάτι συκωτιού σε καλαμποκάλευρο και βάλτε σε ένα προθερμασμένο τηγάνι στο οποίο τηγανίστηκε το κρεμμύδι.
Προσθέστε λίγο λάδι και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν (3 λεπτά από κάθε πλευρά).
Όταν ροδίσει ομοιόμορφα το συκώτι, το πασπαλίζουμε με τηγανητά κρεμμύδια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
Ελέγχουμε την ετοιμότητα κόβοντας ένα κομμάτι. Αν δεν υπάρχει ροζ μέσα, τελειώσατε!

Μην ξεχάσετε να κάνετε like αν σας άρεσε η συνταγή ❤️

Διαφήμιση

Διαφήμιση