Παραδοσιακοί λουκουμάδες (Recipe in Greek & English)

Συστατικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς γρήγορης δράσης = 8 g
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1/4 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές αλάτι
Συμβουλή: Για εντελώς vegan μπορείτε να αφαιρέσετε το γιαούρτι και το αυγό. Έτσι μπορείτε να προσθέσετε μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξύδι και λίγο περισσότερο χλιαρό νερό όπως χρειάζεστε για τη ζύμη.
Λίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμα ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

• Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι.
• Προσθέστε μαγιά, μέλι ή ζάχαρη, γιαούρτι, αυγό, αλάτι.
• Ανακατέψτε και προσθέστε αργά ζεστό νερό, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά ζύμη.
• Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι αρκετά ζεστό ώστε το χέρι να αντέχει τη ζέστη. Επομένως, είναι καλύτερο να ζυμώσετε τη ζύμη με το χέρι.
• Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και μια πετσέτα τσαγιού.
• Βάλτε το μπολ σε ζεστό μέρος.

• Αφήστε τη ζύμη να ενεργοποιηθεί και να διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 30 λεπτά.
• Στη συνέχεια, η ζύμη είναι έτοιμη για ψήσιμο. Βάλτε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίξτε μια μεγάλη ποσότητα λαδιού. Με αυτόν τον τρόπο ο λουκουμάς θα ψηθεί εξίσου σε όλες τις πλευρές.
• Ψήστε το λουκουμά σε μεσαίο έως καυτό λάδι. • Η θερμοκρασία λαδιού πρέπει να είναι 180 βαθμούς.
• Μπορείτε να ρίξετε τη ζύμη στο ζεστό λάδι με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας. Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Έχουμε το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνω να πέσουν μέσα στο τηγάνι.
Μιας και το κουτάλι είναι υγρό εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό ή σε λάδι.
• Σερβίρετε τις τηγανίτες όπως θέλετε με μέλι, αλεσμένα καρύδια και κανέλα. Μπορείτε να το σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα, με nutella, ή αλατισμένο με ελληνικό τυρί φέτα κ.λπ.

Απολαύστε και ευχαριστώ!

ΠΗΓΗ: Mari Glasgow‎  Ακολουθήστε (@mari_glasgow)

Loukoumades/ Pancakes 🇬🇷
Some delicious pancakes this morning!

Ingredients:

2cups of flour all-purpose
1 bag of fast action dry yeast=8 g
1/2 cup of lukewarm water
1/4 cup of Greek yogurt
1 egg
1tbspn of honey
2tspns of salt
Tip: For completely vegan you can remove the yogurt and egg. So you can add just 1 teaspoon white vinegar and little bit more lukewarm water as you need for the dough.Thx.
Some olive oil for frying or veg.oil

METHOD:

•In a large bowl sift the flour.
•Add yeast, honey or sugar, yogurt, egg, salt.
•Mix and slowly add warm water, stirring by hand until a thick dough is formed.
•You need to make sure that the water is warm enough for the hand to withstand the heat. Therefore, it is best to knead the dough by hand.
•Wrapp the dough with cling film and a tea towel on top.
•Put the bowl in a warm place.
•Let the dough activate and double in size for approximately 30 minutes.
•Then the dough is ready to be baked.
Put a saucepan on the stove and pour a large amount of oil. In this way the loukoumadet will be baked on all sides equally.
•Bake the loukoumadet /pancakes in medium to high oil. •The oil temperature should be 180 degrees.
• You can pour the dough into the hot oil with a spoon or by putting your left hand in the dough. •Roll out the dough with your thumb and forefinger as much as you want the small lokma.
•With your right hand, cut the dough out of your left hand with a small spoon, which you should soak in oil, never in water, because there is a risk of burning.
•Therefore, be careful. You can pour the dough in the hot oil by spoon,pressing them on top lightly.
• Serve the pancakes as you wish with honey, ground walnuts and cinnamon. You can serve it with icing sugar and cinnamon, with nutella, or salted with Greek feta cheese, etc.

Enjoy and thank you!

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Μελιτζανόπιτα
Επόμενο άρθροΠατσαβουρόπιτα με τυριά !!