Υλικά
για το παντεσπάνι:
6 αυγά
6 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
1 βανίλια
6 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές σούπας γεμάτες κακάο
4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
για την κρέμα σαντιγί:
2 συσκευασίες μόρφατ (φυτική σαντιγί)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
για τη γκανάζ σοκολάτας:
200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά σούπας μέλι
Εκτέλεση:
Για το παντεσπανι
Χτυπαμε στο μιξερ τα 3 πρωτα υλικα να αφρατεψει επειτα ριχνουμε το αλευρι, κακαο ,σπορελαιο 2κ.γ.κοφτα μπεικιν ριχνουμε σε βουτυρωνενο ταψι και ψηνουμε 180 βαθμούς αντιστασεις 10-15λεπτα
Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο καυτο σιροπι το οποίο αφου το σιροπιασουμε αφηνουνε να κρυωσει.
Ριχνουμε την σαντιγυ χτυπαμε στο μιξερ τα μορφατ ανακατευουμε με ζαχαρουχο, βανιλια αφηνουμε στο ψυγειο να κρυωσει και απο πανω ριχνουμε γκαναζ σοκολατας την οποια λιωνουμε κουβερτουρα σε γαλα εβαπορε και 1κ.σ.μελι αφηνουμε την παστα στο ψυγειο να παγωσει
Κοβουμε σε κομματια και διακοσμουμε με οτι θελουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Μαρια Μιχου