Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι 
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι σιρόπι μελιού*
1 1/2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρυδια ή pecan

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμοί C. Βουρυτώστε ελαφρά ένα ταψάκι ρυχό 25 χ 38 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και αλάτι. Κόψτε και ρίξτε μέσα 1 φλιτζάνι μαργαρίνη και με 2 μαχαιρια τεμαχιστε το μέχρι το μείγμα να μοιάζει να έχει χοντρά ψίχουλα.

 

Πασπαλίστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το προετοιμασμένο ταψάκι και πιέστε το να κάνει μία βάση ομαλή μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Ενώ η βάση ψήνεται, ετοιμάστε την γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί τα αυγά, το σιρόπι μελιού , 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 3 κουταλιές μαργαρίνη και βανίλια μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα καρύδια. Απλώστε το γέμισμα ομοιόμορφα πάνω από την βάση μόλις βγει από το φούρνο.
Ψήνετε για 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ψηθεί καλά. Αφήστε να κρυώσει τελείως πριν κόψετε σε κομμάτια.

Καλή Απόλαυση

*Σιρόπι μελιού

Υλικά

  1. 1 φλιτζάνι νερό
  2. 5 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  3. 1 ξυλάκι κανέλας
  4. 4 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, τα βράζουμε ανακατεύοντας, ειδικά στην αρχή για να λιώσουν καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει ώσπου να πήξει ελαφρώς!

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα σιροπιαστή όλο άρωμα και γλύκα !!!
Επόμενο άρθροΧωριάτικα λουκάνικα με τυρί τριμμένο