Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
3/4 φλιτζάνι πέστο βασιλικού (εγώ εφτιαξα δικια μου σπιτική)

220 γρ ζυμαρικά πένες, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
Επιπλέον αλάτι, πιπέρι και τριμμένο κόκκινο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Προσθέστε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κομμένο κοτόπουλο, το κρεμμύδι σε σκόνη και το αλάτι στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο εξωτερικά και να ψηθεί. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το σκόρδο. Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσει.

Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το τυρί μοτσαρέλα στο τηγάνι.

Χτυπάμε να ενωθούν και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Όσο πήζει η σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τη σάλτσα πέστο στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε να ενωθούν και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί.
Καρυκεύστε με επιπλέον αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλετε.
Γαρνίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και απολαμβάνουμε!