Σπαγγέτι ALLA PUTTANESCA 

Είναι ένα απλό και γρήγορο πρώτο πιάτο αλλά πολύ νόστιμο, χαρακτηριστικό της ιταλικής γαστρονομικής παράδοσης.

Υλικά⬇️⬇️⬇️

400 γρ σπαγγέτι
400 γρ ντομάτες καθαρισμένες
5-6 ντοματίνια
8 φιλέτα γαύρου σε λάδι
Μια χούφτα μαύρες ελιές καλαμμων
2 γενναιόδωρες κουταλιές κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός για γεύση.
Καυτή πιπεριά
Αλάτι

Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι, το τσίλι, τις αντζούγιες και τη σκελίδα σκόρδο ελαφρώς λιωμένη.
Τηγανίζουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε τις ελιές κομμένες χωρις το κουκούτσι, μαζί με την αφαλατωμένη κάπαρη.
Τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.
Τέλος, τις θρυμματισμένες καθαρισμένες ντομάτες.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά αρκετή ώρα για να βράσουν τα ζυμαρικά.
Το στραγγίζουμε και τα ανακατευουε με τη σάλτσα μαζί με μια χούφτα μαϊντανό.
Αν χρειαστεί, προσθέστε μια κουτάλα νερό απο το βρασιμο.
Μόλις ανακατευτούν όλα καλά, σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΑφράτη Μπισκοτόπιτα Σοκολάτας με Πλούσια Πραλίνα
Επόμενο άρθροΥπέροχα τυροψωμακιααα…Απλά φανταστικά αφρός !😋😋