Υλικά

500 γρ. πένες
200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
500 γρ. τυρί που λιώνει (γραβιέρα, ένταμ, τσένταρ ή mix τυριών), τριμμένο
Επιπλέον τυρί τριμμένο για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Έβρασα τις πένες και τους πρόσθεσα την γαλοπούλα ψιλοκομμένη,μπέικον ψιλοκομμένο, μια πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη ( το μπέικον και την
πιπεριά τα πέρασα από το τηγάνι) μισό κιλό τυράκι που λιώνει…..
Ανακατεψα πολύ καλά
Έφτιαξα μια μπεσαμέλ λίγο αραιή γιατί ήθελα να πάει παντού…..
Πρόσθεσα και άλλο τυράκι στην επιφάνεια του φαγητού και το εψησα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα…..

για την μπεσαμελ
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
750 ml γάλα πλήρες, χλιαρό
Λίγο αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία πάστα (ρου).
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει ελαφρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την μπεσαμέλ από τη φωτιά και την αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Η μπεσαμέλ πρέπει να είναι σχετικά αραιή, ώστε να καλύψει καλά τα μακαρόνια. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε.

H Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου