Συστατικά
200 γραμμάρια αλεύρι ρεβιθίου
600 ml νερού
12 g άλατος
90 γραμμάρια οργανικού ηλιόσπορου
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Ρίχνουμε στο νερό στο αλεύρι ρεβίθια, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα χτύπημα για να αποφύγουμε σβώλους. Όταν το νερό έχει ενσωματωθεί πλήρως, προσθέστε το ηλιέλαιο και το αλάτι.
Αφήστε το κτύπημα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250 ° C, λιπαίνουμε με λάδι ένα ταψί 25cm x 40 cm και το χύνουμε σε ένα πολύ λεπτό στρώμα, μέχρι 3 ή 4 mm.
Ψήστε την πίτα του ρεβιθίου για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή και χρυσή στην επιφάνεια και ακόμα μαλακή μέσα.
Σερβίρετε ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση