Η τούρτα γιαουρτιού είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, γιατί είναι τόσο ελαφριά και δροσερή. Εγώ τη φτιάχνω συνέχεια, ειδικά όταν θέλω κάτι γρήγορο για να γλυκάνω εμένα και την οικογένειά μου. Είναι ένα γλυκό γιαουρτιού που πραγματικά θα σας κερδίσει με την απλότητά του.
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη τούρτα, θα χρειαστούμε:
- 2 πακέτα Μπισκότα πτι-μπερ
- 1 κιλό Γιαούρτι με 2% λιπαρά
- 1 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
- Μαρμελάδα Βερίκοκο και κεράσι (ή της επιλογής σας)
Εκτέλεση
Σ ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Σπάμε τα πτι-μπερ σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα 25 εκατοστά αυτή που ανοίγει από το πλάι. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μόνο το δαχτυλίδι από τη φόρμα σε μία πιατέλα.
Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε..
Βάζουμε απο πάνω μαρμελάδα της αρεσκείας μας!!!
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει και είναι έτοιμο!!!!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 10 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Κανένας.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά (με τον χρόνο αναμονής).
- Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος ψύξης, 2-3 ώρες.
Χρήσιμα Tips για την Τούρτα Γιαουρτιού
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η τούρτα γιαουρτιού σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Γιαούρτι: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γιαούρτι με περισσότερα λιπαρά, όπως πλήρες, για πιο πλούσια γεύση, αλλά το 2% είναι πιο ελαφρύ και δροσερό.
- Μαρμελάδα: Η μαρμελάδα είναι προαιρετική, αλλά της δίνει υπέροχη γεύση και χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα του δάσους ή φράουλα.
- Μπισκότα: Μη σπάσετε τα μπισκότα πολύ. Αφήστε τα σε κομματάκια για να δώσουν υφή.
- Σερβίρισμα: Μπορείτε να πασπαλίσετε και με ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα.
Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη









