Σιμιγδαλένιο κέικ σοκολάτας

Υλικά

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού νερό
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό μισό ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γραμμάρια μπέκιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας

Γλάσο σοκολάτας

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
5 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ηλιέλαιο και το νερό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε αλευρώνουμε ένα ταψάκι 24 εκατοστά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά στις αντιστάσεις .

Σ ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο ανακατεύουμε και βράζουμε για ένα μόνο λεπτό. Μόλις το κέικ μας το βγάλουμε από το φούρνο το καλύπτουμε με το γλάσο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Ένα γρήγορο νόστιμο και απλό κέικ με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι μας!!!!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΣτρούντελ κρέμα βανίλιας
Επόμενο άρθροΖουμερό Κέικ…απολαύστε μια έκρηξη γεύσεων εσπεριδοειδών σε κάθε μπουκιά