Παγωτό Εκμέκ Πολίτικο Συγκλονιστικό

Αν δεν βρείτε Βουβαλίσιο Γάλα βάζουμε 800ml Γάλα Αγελαδινό πλήρες και 150 ml Κρέμα Γάλακτος 35%

Υλικά

6-7 Φέτες Τσουρέκι Πολίτικο

Για το Σιρόπι
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ Νερό
1 κουτ σούπας Χυμό λεμονιού
Φλούδα από ένα Λεμόνι

Για το Παγωτό
1 Λίτρο Βουβαλίσιο Γάλα 6%-7% λιπαρά
6 Κρόκοι Αυγών μεγάλου Μεγέθους
2 βανίλιες
1/4 κουτ γλυκού Μαστίχα Σκόνη
40 γρ Κορν φλαουερ
Για την Ελβετική Μαρέγκα
4 Ασπράδια Αυγών
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι

Για το Γαρνίρισμα
300 γρ Κρέμα γάλακτος 35 % χτυπημένη σε Σαντιγί
80 γρ Ζάχαρη άχνη
100 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό
100 γρ Φιστίκια Αιγινης χονδροκομμένα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά απο
την στιγμή που α ξεκινήσεις ο βρασμός

Οσο βράζει το σιρόπι κόβουμε το πολίτικο τσουρέκι σε φέτες και τις στώνουμε σ ένα ταψάκι
28χ20 προσπαθούμε να καλύψουμε όλα τα κενα στο ταψί

Σιροπιάζουμε έτσι όπως είναι καυτό τις φετες απο το σουρέκι και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το παγωτό
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βουβαλίσιο γάλα, τ αυγά, το κορν φλαουερ, βανίλια και την
μαστίχα. Τ ανακατεύουμε όλα μ ένα σύρμα και τοποθετουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια
φωτιά και ανακατευουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά ριχνουμε το λικέρ ανακατευουμε και την αδειάζουμε
σ ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που εφαπτεται και την αφήνουμε να
κρυώσει εντελώς εκτός ψυγείου.

Στην συνέχεια ξεκινάμε την ελβετική μαρέγκα ρίχνοντας σ ένα μπολ τ ασπράδια την ζαχαρη
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού και τα ανακατευουμε σε μπεν μαρι.
(Προσοχή στο ζεσταμα οχι να καψει και σας καει η μαρέγκα απλα να ζεσταθεί σαν παχυ σιρόπι)
Μόλις είναι έτοιμο αδειαζουμε στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλα εως ουτου έχουμε
μια γιαλυστερή και σφιχτή μαρέγκα.
Ενώνουμε την μαρέγκα με την κρυα κρέμα εως να αφρατεψουν ενω ανακατευουμε.
Αδειαζουμε την κρέμα παγωτό πάνω στην σιροπια ή πολλες ωρεςσμένες φετες απλώνουμε πολυ καλα και τοποθετουμε στην κατάψυξη για ένα βραδυ

Για την σαντιγύ
Την επομενη φτιαχνω την σαντιγύ, ανακατευω το γιαουρτι με την αχνη και προσθέτω την κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει σε σαντιγι και την ενσωματώνω.

Βαζουμε την σαντιγύ σε σακουλες ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε το εκμέκ και πασαπλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με αυγό….μπαμπάτσικες
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα χωρίς φύλλο