Διαφήμιση

Παραδεισένιο Γλυκό με κρέμα και κανταΐφι

Συστατικά

250 γραμμάρια κανταΐφι
3 κουταλιές βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρης
150 γραμμάρια καρύδια
Πουτίγκα
1,5 lt γάλα
2 φλ. ζάχαρη
9 κ. σούπας αλεύρι
2 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
2 κρόκους
1 βανίλια
1 κρέμα γάλακτος (250 ml) 35% λιπαρά για την παρασκευή σαντιγί

Οδηγίες

Ξεκινήστε πρώτα με το κανταίφι. Εάν το κανταίγι είναι σφιχτό, χωρίστε το καλά με τα δάχτυλά σας.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατέψτε για 2 λεπτά.
Προσθέστε το κανταίφι και σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, υπομονή, τελικά θα γίνει όπως θέλετε. Πάντα ανακατεύετε και βεβαιωθείτε ότι δεν καίγονται.
Όταν είναι κοντα να γίνει, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε ξανά καλά.
Τοποθετήστε το μισό από το κανταΐφι στο ταψί σας.

Αφήστε το άλλο μισό μέχρι να είναι έτοιμη η πουτίγκα.

Πουτίγκα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι, τους κρόκους και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να πήξει.
Το κατεβάζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια, ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Αφού κρυώσει η κρέμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με την κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ομοιόμορφα όλη την πουτίγκα πάνω από το μισό του κανταΐφι.

Κανταΐφι

Προσθέστε το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω για να καλύψετε την πουτίγκα.
Πασπαλίστε με κανέλα και γαρνίρετε με σπόρους ροδιού, εάν υπάρχουν.
Σερβίρετε παγωμένο από το ψυγείο. Καλύτερο όταν είναι πρόσφατα φτιαγμένο καθώς θα είναι τραγανό στην κορυφή και μαλακό στη μέση.

ΠΗΓΗ: turkishyummies.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση