Σιροπιαστό Ρεβανί με 3 είδη Σοκολάτας!

Υλικά

Για το Σιρόπι
400 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ Νερό
3 φλούδες Πορτοκαλιού

Για το Ρεβανί Σοκολάτας
6 Αυγά Μεσαία
140 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Λιωμένη Κουβερτούρα Σοκολάτα
140 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
70 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ Σταγόνες Σοκολάτας Γάλακτος

Για την Κρέμα Λευκής Σοκολάτας
100 γρ Γάλα πλήρες 3,5 %
200 γρ Λευκή Κουβερτούρα
4 γρ Φύλλα Ζελατίνη
Ξύσμα απο ένα Λαϊμ(lime)
200 γρ Χτυπημενη Κρέμα γάλακτος σαν γιαούρτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά τη συνταγή χτυπώντας στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να διπλασιαστούν
σε όγκο
Οσο χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι το αλεύρι τη βανίλια και τις σταγόνες κουβερτούρας σοκολάτας γάλακτος
τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε
Οταν έχουν ασπρίσει τα αυγά σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μία
σπάτουλα ώστε να μην χαθεί ο όγκος των αυγών
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε επίσης πολύ απαλά
Εχω βουτυρώσει και αλευρώσει ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 26 εκατοστών όπου ρίχνω μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό
Πριν ξεκινήσω τη συνταγή έχω ετοιμάσει το σιρόπι καθώς θα πρέπει να είναι κρύο όπου το έχω βράσει για 3 λεπτά από τη στιγμή του
βρασμού
Ετοιμο ψημένο το ραβανί έτσι όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι κάνω και μερικές τρυπούλες ώστε να σιροπιαστή
καλύτερα

Μόλις σιροπιαστή το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας
σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα τα κομμάτια λευκής κουβερτούρας και το ξύσμα από lime και τα βάζουμε στο μικροκυμάτων να λιώσουν

Oσο λιώνουν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι. Aφού Έχουν λιώσει τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης εφόσον τα έχουμε σουρώσει καλά από τα περιττά υγρά και τα ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν
Aφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία τους και στη συνέχεια προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ απαλά
αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο γλυκό μας και το βάζουμε απευθείας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει
Tο διακοσμώ με γλυκό του κουταλιού σύκο

Προηγούμενο άρθροΚασερόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΚαρυδάτα με σοκολάτα