Υλικά
6 Μεγάλες ντομάτες
6 Μεγάλες πιπεριές 1. Κούπα λάδι
750 γρ. Κιμά
1 Μέτρια μελιτζάνα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
1/2 Κούπας τριμμένο κρεμμύδι
2 Κουτάλια της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
1/2 Κούπας ρύζι Καρολίνα
1/2 Κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό δυόσμο καί βασιλικό φρέσκο
4 Μεγάλες πατάτες
Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές κόβουμε μία φέτα από το πάνω μέρος κάθε ντομάτας και αδειάζουμε με κουταλάκι το εσωτερικό τους. Πασπαλίζουμε το άνοιγμα κάθε ντομάτας με λίγο αλάτι με το ίδιο τρόπο κάνουμε και τις πιπεριές αφαιρώντας τους σπόρους. Βάζουμε την σάρκα που αφαιρέσαμε από τις ντομάτες στο μπλέντερ προσθέτουμε και τον πελτέ.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι τον κιμά την ψιλοκομμένη μελιτζάνα και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε Σε δυνατή φωτιά για 10 έως 15 λεπτά ρίχνουμε τον πουρέ της ντομάτας αλάτι και πιπέρι το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να συμπυκνωθεί η σάλτσα για 15 περίπου λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το ρύζι το μαϊντανό το Δυόσμο καί βασιλικό βάζουμε το μείγμα σε μεγάλο σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει λίγο.
Κρατάμε το ζουμί και με το μείγμα γεμίζουμε τις ντομάτες πιπεριές αραδιάζουμε σέ Βαθουλώ ταψί σκεπάζουμε με τα καπάκια τους έχουμε καθαρίσει και κόψει τις πατάτες μας και τις τοποθετούμε ανάμεσα στις γεμιστές ντομάτες και περιχύνουμε το ζωμό που περάσαμε. από το σουρωτήρι.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και με ένα πινελάκι περνάμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με λάδι και της προσθέτω τριμμένη φρυγανιά ρίγανη και τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στους 180 για 2 h περίπου ώσπου να μείνει ελάχιστη σάλτσα. Σερβίρουμε και καλή μας απόλαυση!!
Η Συνταγη/φωτο είναι της κας Marianthi Kalogiros