Υλικά
- 450 gr. αλεύρι φαρίνα
- 300 gr. τυρί φέτα
- 3 μεγάλα πορτοκάλια
- 150 ml. ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- Αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
Προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά!
Η ζύμη που θα πάρουμε θα είναι αρκετά σφιχτή!
- Απλώνουμε την ζύμη σε ένα πολύ καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, μετρίου μεγάθους!
- Η ζύμη θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτή.
Στρώνουμε καλά την ζύμη ομοιόμορφα και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.