Ντόνατ με νουτέλα και μαρμελάδα πορτοκαλιού

Υλικά

200 ml γάλα,
2 κουταλιές ζάχαρη
10 γρ ξηρή μαγιά
40 g μαλακό βούτυρο,
40 ml λάδι,
1 αυγό, κρόκο αυγού
αλάτι και
500 g αλεύρι
κρόκο αυγού
ζάχαρη άχνη
μέλι
καρύδα.

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το γάλα, ζάχαρη και ξηρή μαγιά ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο, λάδι, 1 αυγό, κρόκο αυγού αλάτι και αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει. Πλάθουμε μπαλάκια 80 gr,

τα γεμίζουμε αν θέλουμε με νουτέλα ή μαρμελάδα πορτοκάλι,

τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα
10 λεπτά. Αλείφουμε με κρόκο αυγού

και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.


Αφήνουμε για 10 λεπτά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη,

αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠαστάκια με καρύδα και μέλι
Επόμενο άρθροΓλυκάκι με ταχίνι ηλίανθου και καρύδα