Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα 

Αν θέλετε μια πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, αυτή δεν είναι η συνταγή για εσάς.
Αυτή η Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα αλλά με μουστάρδα και μυρωδικά εμπνεύστηκε από μια φίλη μου που την έφτιαξε για ένα καλοκαιρινό πικνίκ
και άλλαξε όλη μου την αντίληψη για το τι μπορεί να είναι η πατατοσαλάτα.
Δεν θα επιστρέψω ποτέ στην κλασική πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, γιατί αυτή είναι τόσο φρέσκια, γευστική, κρεμώδης και αρωματική.
Αυτή η πατατοσαλάτα με μουστάρδα και βότανα φτιάχνεται με άφθονο άνηθο και μαϊντανό, ισχυρή μουστάρδα και ένα ολόκληρο λεμόνι για οξύτητα.
Τα κρεμμύδια της δίνουν μια τραγανότητα και οξύτητα που αντισταθμίζεται από την κρεμώδη γεύση του ντρέσινγκ και φέρνει μια τέλεια ισορροπία γεύσης και υφής.

Συστατικά

Διαφήμιση


1 κιλό baby πατάτες κομμένες στη μέση, με τη φλούδα τους
Αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
20 γραμμάρια μαϊντανό, χοντροκομμένο
15 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος

Διαφήμιση

Οδηγίες

1. Βράστε τις πατάτες σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλυθούν, περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
2. Ενώ οι πατάτες βράζουν, ετοιμάστε το ντρέσινγκ προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
3. Ανακατέψτε τις ζεστές πατάτες με το ντρέσινγκ και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο και τα κρεμμύδια. Προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο αν οι πατάτες είναι πολύ στεγνές. Προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού αν δεν είναι αρκετά όξινο. Σερβίρετε τις πατάτες, ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

H Συνταγή είναι από το azraaeats.com

Διαφήμιση


Διαφήμιση