Υλικά

Παϊδάκια κοτόπουλου – 12 – 15 τεμ.
σάλτσα σόγιας – 7 – 8 κουταλιές της σούπας.
κρασί – 1 κουτ.
ελαιόλαδο – 3 κουταλιές της σούπας.
μουστάρδα – 2 κουτ.
μέλι – 3 κουταλιές της σούπας.
σκόρδο – 4 – 5 σκελίδες
κέτσαπ – 100 g
κόκκινο πιπέρι – 1/2 κουτ.
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ταψί διαμέτρου 35-40 εκ. στρώνουμε χαρτί ψησίματος και στρώνουμε τα αλατισμένα παϊδάκια κοτόπουλου.
Πασπαλίζουμε τα απιδάκια με λίγο μαύρο πιπέρι και πάπρικα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, την κέτσαπ και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χρησιμοποιώ συρμά.

Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας, περιχύστε τη σάλτσα μελιού σε κάθε ένα από τα παϊδάκια. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200-210 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 240 βαθμούς για 10 λεπτά, ποτίζοντας κατά διαστήματα το ψητό κοτόπουλο με τη σάλτσα από το τηγάνι, μέχρι να πάρουν τα παϊδάκια ένα ζουμερό κόκκινο χρώμα.

Νόστιμα παϊδάκια κοτόπουλου με σάλτσα σόγιας, κέτσαπ και μέλι είναι έτοιμα.