Στα μεσσηνιακά μέρη της μαμάς μου τηγανίζουν τις πατάτες για κάνα δεκάλεπτο με κλειστό καπάκι στο τηγάνι κι έπειτα με ανοιχτό
και τις πηγαινοφερνουν σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να τραγανισουν.
Ετσι σπάνε σε μικρότερα κομμάτια, γίνονται κρατσανιστες και η γεύση τους είναι σα λουκουμαδες.
Στα κορινθιακα μέρη του μπαμπά μου τις αφήνουν σε δυνατή φωτιά με ανοιχτό καπάκι και τις γυρνούν μια – δυο φορές.
Είναι γρήγορη λύση αλλά όχι τόσο γευστική. Αν έχετε κι εσείς άλλους τρόπους για το τηγάνισμα της ταπεινής πατατουλα,
ωραία θα ήταν να τους λέγατε! ❤️

Οι τρόποι τηγανίσματος είναι της κας Natasa Kalomiri

Προηγούμενο άρθροΙνδοκάρυδα με κερασάκια
Επόμενο άρθροΤηγανίτες Μήλου