Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γκι ή 1 φλιτζάνι βούτυρο
1⁄2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
1⁄2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 κουταλιές της σούπας μαγιά στιγμής
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1⁄2 λίτρο ξινόγαλο ή 1⁄2 λίτρο γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο
1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορος
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

Αν θέλετε μπορείτε να φρυγανίσετε πρώτα το σουσάμι και τον γλυκάνισο και τον μάραθο για να τονώσετε τη γεύση τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι + αλάτι +ζάχαρη + όλους τους σπόρους +βανίλια + μαγιά.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάλτε το βούτυρο στη φωτιά μέχρι να κάνει φουσκάλες, το αφήνετε να κρυώσει λίγο μετά το προσθέτετε στο αλεύρι, ανακατεύετε καλά, μετά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι, ζυμώνετε καλά μέχρι να έχετε μια μαλακή εύχρηστη ζύμη, λίγο κολλώδη.
Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό σκοτεινό μέρος για 1/2 ώρα.
Στη συνέχεια το κόβουμε σε μεγάλες μπάλες μεγέθους αυγού.
Αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για 2 ώρες.

Πιέστε κάθε μπάλα σε πιτάκι στο μέγεθος που προτιμάτε, και βάλτε στα ταψια σας, μην χρησιμοποιήσετε τον πλάστη σε αυτό το βήμα, πιέζοντας τις μπάλες με τα χέρια σας δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Δεν χρειάζεται να βουρτσίζετε το ταψί με τίποτα.
Αφήνουμε να φουσκώσει μια τελευταία φορά 30-60 λεπτά.
Στη συνέχεια ανάβουμε το φούρνο σε μέτρια φωτιά, με ένα μαχαίρι τραβάμε παράλληλες γραμμές σε κάθε πιτακι, αλείφουμε ελαφρά με (αυγό + γάλα + βανίλια) ανακατεύουμε και βάζουμε τα ταψιά στον μέτριο προθερμασμένο φούρνο,
θα χρειαστούν 10-15 λεπτά. Μην το αφήσετε τόσο πολύ για να μην στεγνώσει, μόλις το κάτω μέρος είναι κόκκινο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γκριλ για να βάλετε λίγο χρώμα στην επιφάνεια.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕάν έχετε ψωμί γάλα και αυγά φτιάξτε αυτό το υπέροχο γεύμα
Επόμενο άρθροΤριμμένη Πατάτα με παρμεζάνα στο φούρνο