Στρούντελ Μήλου

Υλικά:

● Βούτυρο ή άλειμμα – 200 γρ
Ζάχαρη – 1 φλιτζάνι
Αλεύρι – 1 φλ
● Αυγό — 2 τεμ.
Μήλα – 2-3 τεμ.
● Κανέλα – 1 κουτ.

Εκτέλεση:

1. Παίρνουμε μαλακό βούτυρο. Το τρίβουμε σε κομμάτια.
2. Προσθέστε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
3. Τρίβουμε τη ζύμη σε ψίχουλα.


4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ζυμώνουμε τη ζύμη. Εάν δεν υπάρχει αρκετό αλεύρι, μπορείτε ακόμα να προσθέσετε μια-δυο κουταλιές της σούπας.
5. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη στέλνουμε στο ψυγείο. Η ζύμη με την μεμβράνη πρέπει να μείνει στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.


6. Μετά από μια ώρα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη, προχωρήστε στο
σχηματισμό του ρολού. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Βάλτε τριμμένα μήλα στη στρώση ζύμης.
7. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα κατά βούληση.


8. Στρίβουμε και τυλίγουμε το ρολό και το στέλνουμε σε ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
9. Κόβουμε το στρούντελ ζεστό, αλλιώς θα θρυμματιστεί. Βάζουμε τσάι και ζητάμε από όλους στο τραπέζι να το δοκιμάσουν.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΛιγκουίνι με λευκή σάλτσα και γαρίδες με λαχανικά
Επόμενο άρθροΓεμιστοί κεφτέδες με τυρι Emmenthal σε σάλτσα…είναι ένα πλούσιο και πλήρες πιάτο