Πιταράκια με φέτα και χόρτα

Απαραίτητα υλικά

Διαφήμιση

Για τη ζύμη
7 φλιτζάνια αλεύρι
2,5 ποτήρια νερό
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για εσωτερική γέμιση
6-7 πράσινα κρεμμύδια
μισό ματσακι άνηθο
μισό ματσάκι μαϊντανό
1 μπολ τυρί φέτα (400γρ)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες

Για αλλειμα των φύλλων
200 γραμμάρια βουτύρου ή μαργαρίνης ή λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Κάνουμε μία λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το νερό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
Βγάζουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζουμε ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 μπαλες τις αλευρώνουμε τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε τα φύλλα τα λαδώνουμε τα αλευρώνουμε και πασπαλίζουμε με την γέμιση χόρτα φέτα και ντομάτα. Διπλώνουμε το φύλλο σε φάκελο και σε καθε δίπλωμα του φύλλου λαδώνουμε ρίχνουμε χόρτα φέτα , ντομάτα.
Δείτε τις φωτό.

Επαναλαμβάνουμε το ιδιο για όλα τα φύλλα.

Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι βάζουμε πιταράκια και τα βουτυρώνουμε από πάνω.
Τηγανίζουμε γυρνώντας αρκετες φορές και απο τις 2 πλευρές.

Καλή Επιτυχία

Διαφήμιση

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση