Πλαστός από τα Άγραφα Παραδοσιακή Συνταγή 👌
Υλικά
3 αυγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
250 γραμ. καλαμποκάλευρο
200 γραμ. τυρί φέτα κατσικίσια
1 φλυτζάνι τσαγιού τραχανά
200 γραμ. πρόβειο βούτυρο λιωμένο
1 κιλό σέσκουλα, άλλα άγρια χόρτα εποχής,
1/2 κιλό κολοκυθοανθούς (στην εποχή τους),
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό,
αλάτι θαλασσινό
Εκτέλεση
Κάνετε ματσάκια από όλα τα είδη χόρτων, τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία σουπιέρα.
Προσθέτετε το αλάτι, τον τραχανά, τα τρία αυγά και τα ανακατεύετε όλα μαζί με το χέρι.
Προσθέτετε δύο κομμάτια βούτυρο (περίπου 100 γραμ.), και το τυρί που τρίβετε με το χέρι.
Προσθέτετε και μισό ποτήρι ελαιόλαδο και ανακατεύετε και πάλι.
Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε το ταψί με μπόλικο καλαμποκάλευρο, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ραντίζετε το καλαμποκάλευρο με λίγο νεράκι.
Ρίχνετε από πάνω τη γέμιση που ετοιμάσατε, την στρώνετε καλά και πασπαλίζετε από πάνω με επιπλέον καλαμποκάλευρο.
Ρίχνετε λίγο βούτυρο, ραντίζετε με λίγο ακόμα νερό και ρίχνετε από πάνω άλλο μισό ποτήρι ελαιόλαδο.
Ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένον 🔥φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
Φωτο ©️ #ΧωριάτικαΣπιτικάΦαγητά
#πλαστός #πίτα #χωριάτικη_πίτα #καλαμποκάκευρο