Φτιάξτε της και θα ενθουσιαστείτε!!!

Υλικά για 3 τηγανόπιτες:

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις
300 ml νερό το μισό νερό βραστό το άλλο μισό σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κ,γλ, αλάτι
1 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη η φέτα
Ελαιόλαδο για ανάμεσα στα φύλλα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι  προσθέτουμε το μισό ζεστό νερό ζεματάμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, προσθέτουμε και το άλλο μισό,  το υπόλοιπο νερό και όλο μαζί ανακατεύοντας ζυμώνουμε 2 λεπτά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη 10 λεπτά να απλώσει.

Ξαναζυμώνουμε για να γίνει η ζύμη εύπλαστη.

Λαδώνουμε λίγο το μπολ και τη ζύμη,

Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο, όσο μεγάλο μπορούμε, το λαδώνουμε πασπαλίζουμε με το τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.

Κλίνουμε τις άκρες και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπαστούνια.

Τοποθετούμε όρθια τα μπαστούνια.
Πατάμε με το χέρι μας το κάθε μπαστούνι, τα αφήνουμε σκεπασμένα 10 λεπτά να ξεκουραστούν.

Ανοίγουμε με τον πλάστη όσο ένα πιάτο φαγητού.

Λαδώνουμε το τηγάνι με ελάχιστο λάδι και ψήνουμε τις τηγανόπιτες σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένες με καπάκι.

Γυρίζουμε συχνά τις τηγανόπιτες μην μας αρπάξουν…
Τρώγονται ζεστές με μέλι…αλλά και κρύες είναι πεντανόστιμες!!!
Καλή όρεξη!!!

Ευχαριστούμε τα Ζουζουνομαγειρέματα
Προηγούμενο άρθροΈξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το στρώμα του κρεβατιού σας, όσο βρώμικο κι αν είναι
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια στον Φούρνο