Ποια είναι τα οφέλη του συκωτιού κοτόπουλου στο καθημερινό σας μενού; 100 g προϊόντος περιέχει το 90% της ημερήσιας ανάγκης σε σίδηρο, βιταμίνες A, E, C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και άλλα στοιχεία. Η περιεκτικότητα σε θερμίδες του συκωτιού κοτόπουλου δεν υπερβαίνει τις 140 kcal και για κάθε 100 g παραπροϊόντων υπάρχουν 20 g πρωτεΐνης. Η προσθήκη αυτού του συστατικού στη διατροφή σας θα είναι χρήσιμη τόσο για όσους ενδιαφέρονται για μια ισορροπημένη διατροφή όσο και για όσους κάνουν δίαιτα.

✅ Υλικά:

400 γρ. συκώτια κοτόπουλου
κρεμμύδι 1 τεμ.
αυγό 1-2 τεμ.
αλεύρι 1 κ.σ.
φυτικό λάδι 2 κουταλιές της σούπας.
αλάτι 1/4 κ.γ.
αλεσμένο πιπέρι 1/4 κ.γ.

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε το συκώτι κοτόπουλου και αφήστε τα υγρά να στραγγίξουν, καθαρίστε το κρεμμύδι.
Σε ένα μπολ σπάστε ένα αυγό, ρίξτε αλεύρι ένα κουταλάκι του γλυκού γεματο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορν φλαουρ αντί για αλεύρι.
Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αν το αυγό είναι μικρό, είναι καλύτερα να πάρετε δύο.
Απλώστε το συκώτι κοτόπουλου, αφού προηγουμένως το έχετε κόψει σε μερίδες. Μην τα κάνετε όμως πολύ μικρά, διαφορετικά το συκώτι μπορεί να στεγνώσει γρήγορα.

Ανακατέψτε έτσι ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα κάθε κομμάτι. Αφήστε το στην άκρη για μία ώρα, καλυμμένο με μεμβράνη.
Κόψτε το κρεμμύδι σε πέταλα και τηγανίστε το σε μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά.
Αφαιρέστε το σε ένα πιάτο.

Εν τω μεταξύ, προσθέστε φυτικό λάδι στο τηγάνι και απλώστε το συκώτι ένα κομμάτι τη φορά, φροντίζοντας να υπάρχει χώρος μεταξύ τους.
Τηγανίστε σε δυνατή φωτιά, γυρίστε το μετά από 2 λεπτά και κρατήστε το ίδιο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να σχηματιστεί μια κρούστα.
Εάν υπάρχει πολύ συκώτι, τηγανίστε το σε παρτίδες. Επιστρέψτε όλα τα συκώτια στο τηγάνι και βάλτε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατέψτε, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράστε με καπάκι για άλλα 5 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το συκώτι θα γίνει, θα απορροφήσει τα αρώματα των κρεμμυδιών και θα γίνει ζουμερό.
Το συκώτι θα είναι μαλακό, τρυφερό και πολύ νόστιμο.

Καλή όρεξη ❤