ΚΕΙΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ (Recipe in English)

Υλικά

1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βούτυρο
2-1 / 2 φλιτζάνια ζάχαρη,

3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για κέικ
5 αυγά, καλά χτυπημένα
3 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα 
1 φλιτζάνι γιαούρτι

Εκτέλεση

Σιρόπι: Συνδυάστε 1-1 / 2 φλιτζάνια ζάχαρη και 2-1 / 2 φλιτζάνια νερό
σε μία κατσαρόλα και βράστε απαλά για περίπου 25 λεπτά. Βγάλτε και αφήστε να κρυώσει
Για να προετοιμάσετε το κέικ:
Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε ζάχαρη λίγη κάθε φορά και χτυπήστε μαζί καλά.
Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε μέσα το γιαούρτι. Ανακατέψτε την σόδα και το γάλα και προσθέστε στο μείγμα. Ανακατέψτε μέσα ένα φλιτζάνι τη φορά από το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπεικιν παουντερ. Χτυπάμε δεινατά το μείγμα μέχρι να είναι αναμεμειγμένο καλά.
(Εάν χρησιμοποιείται μίξερ, να προσέχετε μην το παραχτυπάτε όταν κάθε συστατικό προστίθεται στο μειγμα για να αποφευχθούν τρύπες αέρα στο τελικό κέικ.)
Ρίξτε το χτύπημα σε βουτυρωμένο ταψί 20χ30 εκ και ψήνετε σε φούρνο 160 βαθμούς περίπου 60 λεπτά ή το όταν το κέικ εχει ελαστικότητα όταν αγγίζεται και έχει καφέ χρώμα από πάνω. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο, ενώ είναι ακόμα ζεστό κοψτε σε κομμάτια σερβιρίσματος, πασπαλίζετε καρύδια πάνω και με το κουτάλι κρύο σιρόπι πάνω από ζεστό κέικ αργά. Απόδοση 20 τεμ.

Σίγουρα θα το καταφέρετε

“NEVER FAIL” YOGURT CAKE

Ingredients

1/2 cup milk
1 cup butter
2-1/2 cups sugar, 3 cups sifted cake flour
5 eggs, well beaten
3 tsp. baking powder
1/2 tsp. baking soda
1 cup walnuts chopped medium
fine
1 cup yogurt

Instructions

Syrup: Combine 1-1/2 cups sugar and 2-1/2 cups of water in heavy sauce pan and boil gently for about 25 mhutes. Remove from heat and allow to cool.
Το prepare cake: Melt butter and allow to cool. Add sugar a little at a time and cream together thoroughly. Add beaten eggs and mix well. Stir in yogurt. Combine soda and milk
and add to mixtllre. Blend in one cup at a time the sifted flour and baking powder combined. Beat batter vigorously until it is thorough1y blended. (lf electric mixer is used be careful not to overbeat when each ingredient is added to batter to prevent
air holes in finished cake.)
Pour batter into 13″ χ 9” greased pan and bake in 3250 oven about 60 minutes or unti1 cake springs back when touched and is medium brown on top. Remove cake from oven, while still hot cut into serving pieces, sprinkle nuts over top and spoon
cooled syrup over hot cake slowly. Yield 20 pcs.

Προηγούμενο άρθροΤο γλυκό της τεμπέλας με φύλλα και ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΤουρλού Τουρλού