Μια παραδοσιακή συνταγή για έναν πεντανόστιμο και υγιεινό πουρέ μήλου!
Ο πουρές μήλου έχει πολύ απλή, αλλά υπέροχη γεύση και υφή. Έχει πολλές χρήσεις. Μπορεί να αντικαταστήσει τη μαρμελάδα στο ψωμί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπάρες ως συνδετικό.
Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει μέρος από το λάδι στο κέικ, ώστε να γίνει πιο light.

Υλικά:

Μήλα (όποια ποικιλία προτιμάτε, π.χ. γλυκόξινα) – 3 κιλά
1⁄2 κ.γ κανέλα
Νερό – 300 ml
Ζάχαρη – 200 γραμμάρια (προσαρμόστε ανάλογα το γούστο σας)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση καθαρίζουμε το κεντρο. Δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε μισό μήλο σε φέτες.
Ρίχνουμε τις φέτες των μήλων σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό και την κανέλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι
να πάρει βράση. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν πολύ.

Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ πολτοποιήσετε τα μήλα ή μ ενα πηρούνι.
Στον πουρέ μήλου προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, βράζουμε το μείγμα για άλλα 5-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά,
ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Αφού ο πουρές κρυώσει ελαφρώς, τον μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε για να δημιουργηθεί
κενό αέρος. Αφήνουμε τα βάζα να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος.