Αφράτη, βελούδινη και γεμάτη αρώματα, αυτή η πουτίγκα είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή της που θα αναρωτιέστε γιατί δεν την φτιάχνατε πιο συχνά. Κάντε κλικ εδώ για να αποκαλύψετε το μυστικό της πιο λαχταριστής πουτίγκας που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
#Πουτίγκα #ΕύκοληΣυνταγή #Γλυκό #Λαχταριστό #Αφράτο #Βελούδινο #xrysoskoufaki
Υλικά
για ταψί νούμερο 38
8 αβγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού φρυγανιά τριμμένη
3/4 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι καρύδι τριμμένο
2 βανιλιες
1 κ.σ κανέλα
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλάτι
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 1/2 ποτήρια νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Για την κρέμα
2 λίτρα γάλα
100 γρ κουσταρντ παουντερ
1 βανίλια
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά εκτός από τα καρύδια.
Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει μια κρέμα πηχτή και αφρατη.
Σταματάω το μίξερ και ανακατεύω με μια μαριζ όλα τα στερεά υλικά μου (αλεύρι φρυγανιά μπέικιν κανέλα βανιλιες)
προσέχοντας να μην χάσω τον όγκο.
Τέλος προσθέτω και τα καρύδια.
Λαδωνω ελαφρώς το ταψί και πασπαλιζω με φρυγανιά τριμμένη.
Απλώνω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου. Ωστόσο ετοιμάζω το σιρόπι στο οποίο βράζω όλα τα υλικά μαζί για δέκα λεπτά και αποσύρω.
Βγάζω την καρυδόπιτα και αφήνω να κρυώσει.
Σιροπιαζω το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Αφού ρουφήξει όλο το σιρόπι, φτιάχνω και την κρέμα.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά μαζί(γάλα ζάχαρη ,κουσταρντ παουντερ, βανίλια κρόκο και ανακατεύω πολύ καλά.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζω την κρέμα μέχρι να πήξει.
Απλώνω πάνω στο γλυκό πασπαλιζω με κανέλα και επιπλέον καρύδι τριμμένο.
Καλή επιτυχία!!!!
H Συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou