ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
1 πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
340 gr από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά
1 κουταλιά αλατισμένο βούτυρο
1 μέτριo κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τυρί ricotta(ανθότυρο) πλήρες, χτυπημένο στον επεξεργαστή τροφίμων, εάν είναι επιθυμητό

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το μπρόκολο, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και κόκκινη πιπεριά. Χτυπήστε ώσπου να λιώσουν ελαφρά(όχι κρέμα) .
2. Φέρτε μία κατσαρόλα με αλατισμένου νερού σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας μέχρι να είναι al dente.

Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος ζυμαρικών. Αποστραγγίστε τα ζυμαρικά.
3. Εν τω μεταξύ, θερμαίνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το ξύσμα λεμόνι και λεμόνι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματίσετε, 2-3 λεπτά.
Βγάλτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Προσθέστε το πέστο μπρόκολο, το χυμό λεμονιού και μια πρέζα πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυάστούν καλά.
ΜΑλακώστε τα ζυμαρικά, όσο επιθυμείτε, με το διατηρημένο νερό των ζυμαρικών.
4. Απλώστε το τυρί ricotta στο κάτω μέρος κάθε πιάτου. Βάλτε τα ζυμαρικά πάνω στο τυρί. Περιστρέψτε τα ζυμαρικά στο τυρί.
Καλή Απόλαυση