Πρασόρυζο κοκκινιστό με αυγά στο φούρνο

🍽️ Υλικά🍴

1 κιλό Πράσα 🥬
50 γρ Ρύζι 🍚
1 Κρεμμύδι 🧅
Ελαιόλαδο 🫒
Άνηθος Μαύρο πιπέρι
3 αυγά 🥚
Κόκκινη πιπεριά
Ηλιέλαιο 🌻
Σάλτσα ντομάτας🍅

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε μισό ποτήρι ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Κόβουμε το πράσο σε κομμάτια περίπου 3-5 cm μήκος και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει μες στην κατσαρόλα να σοταριστεί και ανακατεύουμε έτσι ώστε να μαλακώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κομμάτια πράσου και ξεκινάμε και τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.

Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το πιπέρι αλάτι και τον πελτέ ντομάτας τον οποίο έχουμε διαλύσει σε 1 κουπα ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
Μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 15 με 20 λεπτά να μαλακώσει το πράσσο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι πιπέρι αυξάνουμε λίγο τη φωτιά μας ρίχνουμε και αλάτι και ξανά σκεπάζουμε μέχρι το φαγητό μας να δεσει τη σάλτσα του δοκιμάζουμε με ένα κουτάλι να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι.

Αδειάζουμε την κατσαρόλα μας σε ένα πυρέξ ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι και σπάμε και ρίχνουμε μέσα 3 ολόκληρα αυγά και αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγη πάπρικα πάνω από κάθε αυγό και στο υπόλοιπο ταψί.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο ραντίζουμε καλά με ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο στους 240 βαθμούς για 15 λεπτά όταν το βγάλουμε το φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη εύκολη συνταγή: Τσακιστές πατάτες φούρνου
Επόμενο άρθροΣπιτική Μαγιονέζα…αυτή η συνταγή μου λειτουργεί καλύτερα.