Ρεβανί

Υλικά

3 αυγά
1 φλιτζάνι ξινόγαλα / 150 ml.
1 φλιτζάνι ζάχαρη / 150 ml.
1 φλιτζάνι αλεύρι / 200 ml.
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι 150 ml.
1 φλιτζάνι λάδι / 150 ml.
1 βανίλια
1 μπεικιν παουντερ

Σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό / 200 ml
2 φλιτζάνια ζάχαρη / 200 ml
Μια φέτα λεμονιού

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτουμε τα υγρά συστατικά και τέλος τα ξηρά. Βουτυρώνετε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με αλεύρι, τινάζουμε την περίσσεια αλεριού, ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε 180 βαθμούς μέχρι να γίνει. Αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσει και ρίξτε από πάνω από το ελαφρώς ζεστό σιρόπι

Για το Σιρόπι
Βράστε ζάχαρη με νερό και μια φέτα λεμονιού, αφού βράσει, αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Καλή Επιτυχία