Kέικ αμυγδάλου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα 

Αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο, απαλό και υγρό και όχι πολύ δύσκολο να το φτιάξεις! Παρακαλώ δοκιμάστε το!!!

Υλικά 🛒

170 γρ βούτυρο ανάλατο
175 g λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
5 αυγά, χωρίστε τους κρόκους και τα ασπράδια
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου (τριμμένα αμύγδαλα)
2/3 φλιτζάνι Ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Στρώστε τη βάση και τις πλευρές ενός ταψιού τσέρκι 22 εκ με χαρτί ψησίματος.
Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά.
Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι. Σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές, περίπου 2 λεπτά.

Τώρα χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμοι, ωχροί και αφράτοι, περίπου 2 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατέψτε τη σοκολάτα, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα στο μείγμα των κρόκων.

Τώρα σε 2 δόσεις ρίχνουμε τα ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας. Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήστε στο φούρνο στους 180C για
45 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγει μια οδοντογλυφίδα με λίγα μόνο υγρά ψίχουλα.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση! 😊

ΠΗΓΗLolly's Kitchen
Προηγούμενο άρθροΣπιτική κέτσαπ…η καλύτερη από όλες τις συνταγές που έχουμε δοκιμάσει
Επόμενο άρθροKunefe!!❤️ Απολαυστικό γλυκό .