Υλικά
Για μια φόρμα διαμέτρου 21 εκ. (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσέρκι, καλυμμένο πλήρως με λαδόκολλα)
✅Ζύμη:
Αυγά: 2
Ξινόγαλα: 200 γρ. (ή γιαούρτι στραγγιστό)
Ζάχαρη: 100 γρ.
Ελαιόλαδο: 3 κ.σ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 180-200 γρ. (η ζύμη πρέπει να είναι ρευστή)
Μπέικιν πάουντερ: 10 γρ.
Μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ή 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού)
✅Προετοιμασία ζύμης:
Χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και συνεχίστε το χτύπημα.
Προσθέστε το ξινόγαλο (ή γιαούρτι) και ανακατέψτε.
Προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
✅Γέμιση:
Ανθότυρο: 450-500 γρ.
Ξινόγαλο (ή γιαούρτι στραγγιστό): 2 κ.σ. (ίσως περισσότερο)
Κορν φλάουρ: 2 κ.σ.
Ζάχαρη βανίλια: 10 γρ.
Αυγά: 1-2
Ζάχαρη: 4 κ.σ. (ή περισσότερο, ανάλογα με τη γεύση)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
✅Προετοιμασία γέμισης:
Λιώστε το ανθότυρο με ένα πιρούνι ή πολτοποιήστε το με ραβδομπλέντερ.
Προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλια, το κορν φλάουρ και το ξινόγαλο (ή γιαούρτι).
Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν (η υφή πρέπει να είναι σαν κρέμα, ίσως χρειαστεί περισσότερο ξινόγαλο/γιαούρτι ανάλογα με το ανθότυρο).
Προσθέστε κομμάτια βερίκοκου ή ροδάκινου, ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά).
✅Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
Αδειάστε τη ζύμη στη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα.
Με ένα κουτάλι, ρίξτε τη γέμιση στη μέση της ζύμης, ισιώνοντάς την ελαφρώς (θα απλωθεί, αλλά όχι μέχρι τις άκρες).
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Μετά το ψήσιμο, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κομμάτια βερίκοκου και να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της κας Татьяна Петришина