Ρολάκια Κανέλας 🥯🥯🥯

Διαφήμιση

Βγάζει περίπου  (20 τεμ.)

Υλικά

προζύμη
300 ml γάλα
5 γραμμάρια ξερή μαγιά
20 γρ ζάχαρη (=1 κουταλιά της σούπας χωρίς διαφάνεια)
150 γρ αλεύρι

Ζύμη
προζύμι
500 γρ αλεύρι
4 γραμμάρια αλάτι
2 αυγά
60 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο μαλακό + 100 γρ για γέμιση

Διαφήμιση


Γεμιση
100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
20 γρ κανέλα

Επικάλλυψη
50 ml γάλα
50 γρ αχνη ζαχαρης
250 γρ μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Για την μαγια
1) Προσθέστε ζάχαρη στο ζεστό γάλα
2) Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι
3) Ανακατέψτε τα πάντα σε ομοιογενή σύσταση. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά
να φουσκώσει

Διαφήμιση

Για την ζυμη
1) Ανακατέψτε τα αυγά με ζάχαρη, αλάτι, προσθέστε προζυμη. Ανακατέψτε
2) Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο, το αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη (η ζύμη θα είναι κολλώδης στην αρχή,
αλλά αν τη ζυμώσετε, θα γίνει γρήγορα ελαστική και μαλακή, επομένως, μην προσθέσετε άλλο αλεύρι, απλά πασπαλίστε
το τραπέζι λίγο, 10 γραμμ.)
3) Φτιάξτε μια μπάλα από τη ζύμη, τη βάζετε σε ένα στεγνό μπολ, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και τη βάζετε σε ζεστό
μέρος για 1-1,5 ωρα για να φουσκώσει καλά

Συνδυάστε μασκαρπόνε, ζεστό γάλα και αχνη ζαχαρης

Σχηματίζουμε τα ρολάκια:

1) Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό ορθογώνιο (μέγεθος περίπου 60×45 εκ.)
2) Βάζουμε μαλακό βούτυρο, αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια
3) Πασπαλίζουμε το βούτυρο με ένα μείγμα κανέλας και ζάχαρης
4) Στρίψτε σε ρολό, όχι σφιχτά. Κόψτε το ρολό με οδοντικό νήμα σε κομμάτια πλάτους 3 cm
5) Διπλώστε την άκρη της ζύμης απο κάθε ρολακι κανέλα κάτω από τον πάτο και βάλτε τα ψωμάκια σε χαρτι ψησιματος, σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε σε ζεστό μέρος για άλλα 30-50 λεπτά να φουσκώσει
6) Ψήνετε στα 180 γρ για 20-25 λεπτά


7) Βγάζουμε τα ρολακια και ρίχνουμε την επικάλλυψη όσο είναι ακόμα ζεστές.

Καλή Απόλαυση 😋😋😋

ΠΗΓΗ: Маргарита Міхайлуц-Павлович

Διαφήμιση

Διαφήμιση