Ρολό κιμα γεμιστό με τυρια

Συστατικά

Για το ρολο:

600 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
400 γραμμάρια κιμά χοιρινό
1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ξερό θυμάρι
1 φλιτζάνι (ή περισσότερες) τριμμένη φρυγανιά

Για τη γέμιση τυριού:
400 γραμμάρια τυρί φέτα
50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
1 μεγάλη ψητή κόκκινη πιπεριά (όπως αυτές)

Διαφήμιση


Για τις πατάτες:
5-6 μεσαίου μεγέθους πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπουκιές
2 κουταλιές της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (συν λίγο ακόμα για να περιχυθεί πάνω από το κρέας)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
μερικά κλωνάρια φρέσκο ​​θυμάρι
Ριγανι

Οδηγίες

Για το Ρολό:
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο. Δεν χρειάζεται να πάρουν κανένα χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κρέας. Προσθέστε επίσης το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε σε ένα ¼ φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε ελάχιστη ποσότητα αλατιού καθώς τόσο η φέτα όσο και η γραβιέρα είναι πολύ αλμυρά.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μας τον κιμά για 2-3 λεπτά. Θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερό ώστε να διατηρεί το σχήμα του αλλά και αρκετά υγρό. Εάν μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε ένα μικρό μέρος του κρέατος σε μια τέλεια στρογγυλή μπάλα, τότε είστε
έτοιμοι. Αν η μπάλα σας φαίνεται λίγο μουλιασμενη, τότε πρέπει να προσθέσετε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά στο μείγμα.
Μόλις γίνει, τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο και αφήστε το να δέσει για 30 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση τυριού.

Για τη γέμιση:
Προσθέστε τη φέτα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρετε σε ένα μπολ ανάμειξης.
Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά και την προσθέτουμε μαζί με τη γραβιέρα στο μπολ επίσης.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετήστε το στην επιφάνεια εργασίας σας. Προσθέστε το μείγμα του κιμά από πάνω για να σχηματιστεί ένα επίπεδο και λείο ορθογώνιο 30 x 33 εκ.
Προσθέτουμε τη γέμιση στο κάτω άκρο αφήνοντας περίπου 2 εκ. απόσταση από το κάτω μέρος αλλά και τα πλαϊνά.
Χρησιμοποιώντας λαδόκολλα για να το κρατήσετε, αρχίστε να κυλάτε προς την αντίθετη άκρη. Με τα χέρια σας πιέστε τα πλαϊνά του ρολού για να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.
Στη συνέχεια, μεταφέρετε προσεκτικά το ρολό μαζί με το λαδόκολλα και τοποθετήστε το στο κέντρο ενός ταψιού 27 x 39 εκ.

Αφαιρέστε σιγά σιγά το λαδόκολλα αφήνοντας μόνο το κρεας στο ταψι. Εάν δεν αισθάνεστε σίγουροι ότι το κάνετε αυτό, μπορείτε απλώς να κόψετε την περιττή λαδόκολλο με ένα ψαλίδι. Αφήνοντας μόνο ένα μικρό κομμάτι στη βάση του καρβελιού το οποίο μπορείτε
να αφαιρέσετε μετά το ψήσιμο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, πιπέρι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και ριγανώνουμε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Στη συνέχεια στρώνουμε τις πατάτες γύρω-γύρω από το κρέας.
Προσθέστε επίσης αρκετο ελαιόλαδο σε όλη την κορυφή του ψησίματος.
Πετάξτε εδώ κι εκεί τα κλωνάρια του θυμαριού. Ρίχνουμε το κρασί στο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Στη συνέχεια, ρίξτε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήστε για 35-40 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια κόψτε και σερβίρετε!

Καλή Απόλαυση
Διαφήμιση

Διαφήμιση