Σήμερα έρχομαι κοντά σας με την αγαπημένη πίτα όλων. Με πολύ ορεκτικό, αφράτο και μυρωδάτο βούτυρο! 

Υλικά

3 αυγά
1 κουτ γιαούρτι
1/2 κουτ.γλ σόδα στο γιαουρτι
1/2 ή 1/3 κ.γ. λάδι
1/2 κουτ αλάτι

1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 κουπα θρυμματισμένο τυρί
Για την κορυφή 1/2 κουτ. λεμονάδα
1/4 πακέτο βούτυρο
σπόροι για πασπάλισμα / σουσάμι, παπαρουνόσπορος /

Εκτέλεση

Φτιαχνουμε το μείγμα με τα 5 πρώτα υλικά
για κάθε 4 φύλλα

Απλώνουμε 1 φύλλο, αλείφουμε με μείγμα αυγών, 2 φύλλο και μείγμα από πάνω, 3 φύλλο μείγμα και 4 μείγμα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Τυλίξτε σε ρολό / στη μακριά πλευρά / και κόψτε σε 6-7 κομμάτια / ρολά /. Τοποθετήστε τα ρολά σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί. Έτσι ετοιμάζουμε όλα τα φύλλα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα από πάνω.
Περιμένετε να απορροφηθεί λίγο το υγρό και πασπαλίζετε με σπόρους όπως θέλετε. Αλείφουμε από πάνω κομμάτια βουτύρου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35 λεπτά περίπου σε ταψί 28 εκ. μέχρι να ροδίσουν.
Μυρίζει τόσο νόστιμα που είναι αδύνατο να αντισταθείς!

Καλή Απόλαυση!
Μυστικές συμβουλές
Μην ανοίξετε το φούρνο τα πρώτα 10 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, να μην καεί!

Προηγούμενο άρθροΠίτσα σάντουιτς
Επόμενο άρθροΚέικ με χυμό πορτοκαλιού και διακοσμημένο με φέτες πορτοκαλιού