Ρύζι με λαχανικά

Απαραίτητα προϊόντα:

1 φλιτζάνι τσαγιού (200 γρ.) ρύζι – χρησιμοποίησα Καρολίνα
2 φλιτζάνια τσαγιού (500 ml) Νερό ή ζωμός
1 ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου ή αλάτι για γεύση
½ φλιτζάνι τσαγιού (57 g) κατεψυγμένο καλαμπόκι
½ φλιτζάνι τσαγιού (58 g) κατεψυγμένα μπιζέλια (δεν εβαλα)
½ φλιτζάνι τσαγιού (80 g) φρέσκα καρότα τριμμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού (70 g) κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους (ίσως κατεψυγμένο)
55 γραμμάρια λίπους (δείτε τις παραπάνω συμβουλές)
1 ίσο κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να μην σκάσει, αλλά για να παραμείνει τραγανό, το ρύζι πλένεται με κρύο νερό μέχρι το νερό να αρχίσει να παραμένει καθαρό. Ρίξτε ζεστό νερό ή ζωμό. Ανακατεύουμε μόνο στην αρχή του μαγειρέματος (για να μην κολλήσει στον πάτο του τηγανιού)
μέχρι το υγρό να αρχίσει να βράζει ξανά. Μαγειρέψτε για 11 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.

Ανακατεύουμε όχι περισσότερες από 1-2 φορές. Ταυτόχρονα, τα λαχανικά μαγειρεύονται στο λάδι. Αρχικά, σιγοβράζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι (1 ίσο κουταλάκι του γλυκού) και μαύρο πιπέρι (¼ κουταλάκι του γλυκού). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά (προ-ξεπαγωμένα). Το ψήσιμο διαρκεί 2-3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν τα λαχανικά. Ανακατεύουμε με μαγειρεμένο ρύζι.
Ανακατεύουμε για λίγο και μπορούμε να σερβιρίσουμε.

Καλή Απόλαυση