Σιμιγδαλένιο κέικ (Ραβανί) 

Το γλυκό ραβανί είναι μια παραδοσιακή γλυκιά λιχουδιά.  Είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό γλυκό, πλούσιο σε γεύση και συχνά περιλαμβάνει και ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκια, και είναι αρωματισμένο με αρωματικά. Το γλυκό ραβανί συνήθως είναι κομμάτι των εορταστικών γλυκών των τραπεζιών κατά τη διάρκεια εορτών

Απαραίτητα υλικά

4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 μπέικιν πάουντερ (12 γρ.)
1 ζάχαρη βανίλια

Σιροπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα ζουμερό κέικ σιμιγδάλι με μία πάρα πολύ απλή συνταγή για ένα νόστιμο γλυκό
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί.
Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη το σιμιγδαλι, το αλεύρι για το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα μαλακά να ενσωματωθούν τα στέρεα με τα υγρά υλικά
Καλύψτε με ένα καπάκι το μείγμα και αφήστε το για 15 με 20 λεπτά να μαλακώσει

Για το σιρόπι
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό το βράζουμε για 5 λεπτά όταν βράσει στύβουμε μέσα μισό λεμόνι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που βγαίνει από πάνω
Με λίγο λάδι αλείφουμε το πυρέξ με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο αλεύρι, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο πυρέξ χτυπάμε λίγο για να κάτσει και ψήνουμε σε 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά όταν το βγάλουμε κάνουμε το τσεκ της οδοντογλυφίδας ή με ένα μαχαιράκι και εφόσον βγει καθαρή ξεκινάμε να σιροπιάζουμε ζεστό κέικ με το κρύο σιρόπι
Το αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε πλέον να σερβίρουμε

Καλή απόλαυση

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. το ποτήρι είναι 200 ​​ml. Πυρέξ 30*22 cm