Σιροπιαστές Τριγκούνες με ξηρούς καρπούς και κανέλα
Οι Σιροπιαστές Τριγκούνες είναι ένα από τα γλυκά που μαγικά με ταξιδεύουν πίσω στην καλύτερη εποχή – την παιδική ηλικία…..
Απαραίτητα Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρουστας για μπακλαβά,
περίπου 200 γρ βούτυρο (λιωμένο),
300 γρ καρύδια χοντροαλεσμένα,
τριμμένη φρυγανιά,
κανέλα.
για το σιρόπι:
400 ml νερό,
2 και 1/2 κουπες ζάχαρη,
1 βανίλια,
1-2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση:
Απλώσεις τα φύλλα με την στενή πλευρά προς το μέρος σου. Αλείφετε τη μια κρούστα με λιωμένο βούτυρο, τη διπλώνετε στη μέση κατά μήκος,
τη λαδώνετε και την ξαναδιπλώνετε μέχρι να γίνει σαν σφήνα (όπως βλέπετε και από τις εικόνες “βήμα βήμα”), βάζετε 1 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένη φρυγανιά, 1/2 κουταλιά κανέλα, πασπαλίζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού καρύδια σε όλο το μήκος και διπλώνουμε σε τρίγωνο.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, τα απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας το νερό, τη βανίλια και τη ζάχαρη και το βράζετε σε μέτρια φωτιά, για να γίνει
ένα ωραίο παχύρρευστο σιρόπι, αφού βράσει πρέπει να βράσει για 10 λεπτά και δύο λεπτά πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά. , προσθέτουμε το
χυμό λεμονιού. Όταν έχουν κρυώσει καλά περιχύνουμε τις τριγκούνες με το ζεστό σιρόπι, σκεπάζουμε με κατάλληλο πανί και αφήνουμε μια μέρα.
Οι τριγκούνες γίνονται με απίστευτη γεύση και άρωμα από καρύδια και κανέλα.
Δοκιμάστε και μοιραστείτε την συνταγή.
Καλή απόλαυση.
Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni