Σιροπιαστα γεμιστα με σοκολάτα και καρύδι κουλούρια

Συστατικά

Ζύμη:
250 γραμμάρια βουτύρου,
2 αυγα,
2 κουταλιές της σουπας γιαουρτι,
2 κουταλιές ζάχαρης,
μισό φακ μπεικιν παουντερ και 500g αλεύρι

Γεμιση:
120 γραμμάρια σοκολάτας,
40 γραμμάρια βουτύρου και
150g καρύδια τριμμένα

Σιρόπι:
800g ζάχαρης (κρύσταλλο) και
600ml νερού
1 σφηνάκι λικέρ ή ρούμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο, αυγά, ζάχαρη και το γιαουρτι
Κοσκινίσετε το αλεύρι με το μπεικικ και στη συνέχεια να το προσθέσετε αργά στο προηγούμενο μίγμα, επίσης να αναμίξετε πρώτα με ένα κουτάλι
και στη συνέχεια να συνεχίσετε με το χέρι σας για να ζυμώσετε τη ζύμη. Η προαναφερθείσα ποσότητα αλεύρου είναι αρκετή, είναι σημαντικό
να πάρετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με το βούτυρο και στη συνέχεια αναμειστε με τα καρύδια

Η επόμενη φάση είναι η διαμόρφωση των μισκότων, Παιρνετε μια ποσότητα ζύμης σαν μανταρίνι από την ετοιμη ζύμη και στη συνέχεια την ανοιγετε γεμίστε με το μειγμα σοκολάτα καρύδια, κλείστε προσεκτικά και απαλά κυλήστε το πάνω στο τριφτη
Με αυτόν τον τρόπο παίρνετε ένα μοτίβο και σχηματίζετε ένα ομορφο κουλουράκι
Ψήστε σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, αφήστε τα ελαφρώς να ροδίσουν ή να έχουν ένα χρυσό χρώμα.

Για το σιροπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
Ανακατεύουμε το σιρόπι μια δυο φορές πριν πάρει βράση.
Φροντίζουμε πριν βράσει το σιρόπι ζάχαρης να καθαρίσουμε τα τοιχώματα της κατσαρόλας από κολλημένη ζάχαρη με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 3 λεπτά.
Από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός δεν ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε το σιρόπι της ζάχαρης από την φωτιά και αφήνουμε για 5′.
Τότε, προσθέτουμε μέσα το λικέρ, ή την εσάνς που επιθυμούμε.

Αφαιρέστε τα κουλουράκια απο το φούρνο αφήστε΄για 5-10 λεπτά και ρίξτε από πάνω το ζεστό σιρόπι.
Είναι σημαντικό να ριχνετε σιγά -σιγά, έτσι οπότε να απορροφηθεί και ούτω καθεξής σε δύο έως τρεις φορές.
Ξαναβάλτε τα στο χλιαρό φούρνο και αφήστε να κρυώσουν και να ποιουν το υπόλοιπο σιρόπι. Καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο και αφήστε κρυωσουν εντελώς.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: coolinarika.com

Προηγούμενο άρθροΨητό Μοσχάρι Κατσαρόλας
Επόμενο άρθροΦανουρόπιτα με τα 9 υλικά!!!