Το σιροπιαστό κέικ μανταρινιού με την υπέροχη μυρωδιά του μανταρινιού και η ζουμερή υφή του κέικ σε συνδυασμό με το άρωμα του σιροπιού δημιουργούν έναν μοναδικό γαστρονομικό συνδυασμό.

Υλικά:

Για το κέικ:
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
Ξύσμα από 1 μανταρίνι

Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
1/2 φλιτζάνι νερό
Φλούδα από 1 μανταρίνι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό μανταρινιού, το ξύσμα μανταρινιού, το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την τρυπάμε στο κέντρο του κέικ.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό μανταρινιού, το νερό και τη φλούδα μανταρινιού. Βράζουμε για περίπου 4 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Αφού βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα. Στη συνέχεια, το βγάζουμε από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Χαράζουμε την επιφάνεια του κέικ σε ρόμβους ή σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά πάνω από το κέικ, ώστε να απορροφηθεί καλά.
Αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει καλά το σιρόπι και σερβίρουμε.

H συνταγή είναι της κας Reggina Filippou