ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κουβερτούρα

60 γρ. ταχίνι

100 γρ. μέλι

30 γρ. αμύγδαλο

50 γρ. φιστίκι Αιγίνης (χωρίς κέλυφος)

100 γρ. κρέμα γάλακτος

λίγη ζάχαρη

1 μπολάκι σταφίδες

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας. Σε μπεν μαρί ανακατεύετε καλά την κουβερτούρα και καθώς λιώνει, προσθέτετε το ταχίνι, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε από τη φωτιά. Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύετε σιγά-σιγά το μείγμα με την κρέμα και, καθώς η κρέμα είναι κρύα και η κουβερτούρα ζεστή, αρχίζει να πήζει. Για να σφίξει καλά την βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια ετοιμάζετε τα φρούτα. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα φλούδια και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα τηγάνι και τα πασπαλίζετε με 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Περιμένετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε 1,5 κουταλιά της σούπας μέλι για να δέσει η γλύκα τους. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε εκτός ψυγείου μέχρι να στήσετε το πιάτο.

Στη συνέχεια φτιάχνετε το παστέλι. Σε ένα τηγάνι λιώνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτετε το φιστίκι, το αμύγδαλο και το μέλι και ανακατεύετε καλά, ώσπου να γίνουν μια μάζα. Το τοποθετείτε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το αφήνετε να σταθεί λιγάκι και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Χρησιμοποιείτε ένα τσέρκι, μια μικρή στρόγγυλη φόρμα, ανοιχτή και από τις δυο μεριές, για να κόψετε ένα στρογγυλό κομμάτι παστελιού.  Επίσης, το χρησιμοποιείτε στήνοντας το στο πιάτο για να φτιάξετε έναν πύργο με τα φρούτα. Έτσι στήνετε το τσέρκι στο πιάτο, το γεμίζετε με τα φρούτα και ξεφορμάρετε.

Πάνω στον πύργο των φρούτων, τοποθετείτε 1 στρώση μους σοκολάτας, πάνω του το στρογγυλό κομμάτι του παστελιού και στην κορυφή λίγη ακόμη μους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑγνόπιτες Κρήτης: Μια γευστική εμπειρία με πλούσια παράδοση
Επόμενο άρθροΜπουγιουρντί από Βόρεια Ελλάδα