Σήμερα ετοιμάζουμε ένα απλό αλλά πεντανόστιμο φαγάκι της στιγμής, έτοιμο σε χρόνο μηδέν! Τα σκορδομακάρονα “μπλουμ” είναι ιδανικά για όταν θέλουμε κάτι γρήγορο, χορταστικό και γεμάτο γεύση. Πάμε στην κουζίνα!
Υλικά:
Ελαιόλαδο
2 σπασμένες σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες (σε καρεδάκια, χωρίς ζουμιά και σπόρια)
Αλάτι
Πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
3/4 ενός πακέτου σπαγγέτι
2 πιπεριές κέρατο (σε κομματάκια)
3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο, περασμένες από την πρέσα)
Εκτέλεση:
Τσιγαριζω με ελαιόλαδο το σκορδο μόλις πάρει χρώμα τις αφαιρώ. τις ντομάτες χωρίς ζουμιά και σπόρια, αλατοπίπερο, φύλλο δάφνης. Μόλις η ντομάτα πιει τα υγρά προσθέτω τον πελτε ντομάτας φέρνω 2 βόλτες και ρίχνω 4 φλ νερό. Μόλις βράσει τα 3/4 από ένα πακέτο σπαγγέτι και τις πιπεριές σε κομματάκια Αν χρειαστεί ελάχιστο νερό προσθέτω. Όταν μείνει με ελάχιστο ζουμακι ρίχνω 3 σκόρδα χωρίς το φυτρο, περασμένα απ την πρέσα, κλείνω τη φωτιά, ανακατεύω και σερβίρω
Καλη ορεξη
Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou